12/28/12

Tunggu apa lagi... chivas ada tiger beer ada....jom partii !!!


Sebelum tu,aku sajikan korang dengan lagu ni..baru layanLihat atas. Baca betul2 oke.
Sudah baca? Sudah tengok sampai habis? Good.
Sekarang tengok link ni pulak : KOSMO ;
Dah tengok? Good. Pastikan korang hafal nama kelab yang dimiliki oleh Awie tue okey.
Penting !!!
Sebab ianya ada kaitan dengan gambar kat bawah neh pula oke 2bottles of chivas/black label = rm588 only... 2bucket of Tiger Beer = rm138 only ... 1 long island Tower = rm158 only ... What r u waiting for !!!
?????


Nak lantik orang jadi duta persekutuan seruan islam pun tengokla seseorang tue macam mana. Jangan main amek je beb. Kot ye pun nak cari orang perak juga, biarlah pilih yang betul2. Ini ada kah Awie yang dilantik jadi DUTA PERSEKUTUAN SERUAN ISLAM? 


Tang mana ISLAMIKnya si Awie neh sampai mampu membantu mempromosikan keperibadian baik jika terlibat dalam perkara2 yang terbukti tidak baik? Contohnya arak, pesta bikini dan kelab malam yang menjaja tubuh badan wanita? 


Nampak tak kenapa orang cakap ko macam2? Dah ko sendiri jual arak, anjurkan benda yang merepek2... macam mana la orang tak mengutuk dan mencerca tindakan ko? Ko bawa title melayu. Umat islam pula tue. Jadi orang menyampah dan tak suka oke.


Yang aku pelik ialah di manakah badan2 yang sepatutnya memantau perkara ini? Maksud aku, owh oke, bukan islam boleh buka kelab dan jual arak. Malah mereka juga mungkin boleh anjurkan parti bikini. Tetapi bagaimana pula dengan seorang penganut islam? Adakah ia dibolehkan juga? Di Malaysia? Di negara yang Mahathir kata negara Islam? Jadi ini ialah perjuangan? Oke, memang sucisumber : sini dan sini


0 comments:

Post a Comment